MOTOREN VANUIT DE SCHUUR

Ruim 18 jaar geleden, begon Ruud Mensen, met de verkoop van motoren voor boten vanuit een schuur. Zijn toenmalig bedrijf kreeg de naam Watersportschuur mee omdat deze letterlijk vanuit een ‘schuur’ is ontstaan. Handige ‘Harry’ (die Ruud van nature is) begon daarnaast ook met het onderhoud aan motoren. Zijn bedrijf liep uiteindelijk zo voorspoedig dat twee jaar later Ruud op zoek moest gaan naar een groter pand. Dit werd het pand op de huidige locatie op de Amphoraweg 15 in Leiden.

LOCATIE AMPHORAWEG 15

Vanuit deze locatie bouwde Ruud aan zijn zaak samen met zijn toenmalige partner. Al snel na de verhuizing spoorden watersport concullega’s hem aan om naast motoren ook sloepen te gaan verkopen. Ruud, die een gezonde portie lef en doorzettingsvermogen heeft, besloot om dat advies op te volgen. En begon met de verkoop van sloepen. Hij wilde niet alleen klanten een sloep verkopen maar ook de mogelijkheid om hun boot, vaak een kostbaar bezit voor mensen, een veilige overdekte stalling te bieden. Zodoende begon hij naast het onderhoud aan sloepen en motoren ook met een winterstalling.

VAKKUNDIGE KRACHTEN

In 2016 kwam Piet Hoogeveen Ruud helpen. Piet was een waardevolle kracht in de drukke tijden tijdens de zomerperiode en de vaak hectische zomer/winterstalling tijden voor Ruud.

Door omstandigheden kwam Piet helaas uit te vallen en kwam anderhalf jaar geleden Emiel bij de Watersportschuur, die een onmisbare, vakkundige en gewaardeerde werknemer is gebleken, die een positieve aanvulling is voor het bedrijf.

Ook Ruben, als stagiair in de zomer van 2018 begonnen, heeft zich de afgelopen maanden, met Ruud als leermeester, inmiddels waar gemaakt als onze verkoopadviseur en staat onze (toekomstige) klanten met veel enthousiasme te woord.

Voor de (online) marketing en diverse kantoorwerkzaamheden is Nathalie de vaste kracht, die het mannen team versterkt.

DE NAAMSVERANDERING NAAR WATERSPORTCENTER LEIDEN

In 2020, een jaar waarin veel klanten besloten, mede door corona, een (nieuwe) sloep aan te schaffen om vakantie te vieren in eigen land op het water, kwamen we tot de conclusie dat het bedrijf de naam Watersport”schuur” inmiddels ruimschoots ontgroeid is.

En daarom hebben we gekozen om in 2021 de naam te veranderen in WATERSPORTCENTER LEIDEN, het énige watersport-en sloepencenter van Leiden. En ook, als vanouds, de plek waar je zoal terecht kunt voor gedegen en eerlijk advies, mooie betaalbare sloepen op maat, onderhoud aan motoren en sloepen, nieuwe of tweedehands motoren en vakkundig en duurzaam onderhoud.